Call us on:
+359 2 958 78 85

НОВ ПОРТАТИВЕН СПЕКТРОМЕТЪР НА ФИРМА XENEMETRIX, ПОДХОДЯЩ ЗА АНАЛИЗ НА ОТКРИТО

2017-03-15

Фирма Xenemetrix, която е един от световните лидери, специализирана в проектиране, разработване, производство и маркетинг на енергийно-дисперсионни рентгенови флуоресцентни (EDXRF) системи, пусна на пазара най-новия си продукт - модел P-Metrix.

P-Metrix е портативен спектрометър подходящ за анализ на открито, комбиниращ едновременно характеристиките и безопасността на лабораторна система с мобилността и ценовата ефективност на мобилен инструмент.


Основните предимства на
P-Metrix са:

- висока производителност: 50kV, 10W, 400µA, позволяващи изключителни граници на откриваемост
- най-голямата налична камера за портативен XRF инструмент: 30,4x26,45x10 cm
- тактилен дисплей
- батерийно захранване
- ниско тегло - 14kg
- разгъва се до настолен апарат за секунди
- ниска поддръжка

Видео с представяне на P-Metrix може да видите тук.


P-Metrix притежава изключителна мобилност. Тежи само 14 кг, а благодарение на ергономичния си дизайн е перфектен избор за лабораторен анализ на открито. Опционалният затворен, здрав, ергономичен куфар се отваря в рамките на секунди и се превръща в самостоятелна, стабилна, портативна лаборатория, с удобно автоматизирано отваряне и затваряне. P-Metrix може да работи до 4 часа на батерии, които могат да се зареждат в кола, чрез външно зарядно или да се използват допълнителни батерии. Чрез тези опции може значително да се увеличи времето за работа на открито.

 

 
Основните приложения на
P-Metrix са: нефтохимия, елементен анализ на руди и геохимия, елементен анализ на метали и сплави, елементен анализ на храни и селскостопански продукти.