Call us on:
+359 2 958 78 85

Научно приложна дейност / Оптична спектроскопияНано инфрачервена спектроскопияAnasys Instruments e пионер в областта на нано инфрачервената абсорбционна спектроскопия и атомносиловата микроскопия. Anasys Instruments е фокусиран върху осигуряването на детайлен химичен анализ с пространствена разделителна способност в нанометров мащаб.


Нано-инфрачервения анализ е допълнен с термичен и механичен анализ, което дава ново измерение на изображенията от атомносиловата микроскопия.

Спектрометрите на Anasys Instruments намират приложения в различни обласи на науката и технологиите.Полимери


Nano IR2 осигурява ненадмината наномащабна FTIR спектроскопия, възможност за сканиране на химически и материални характеристики на широк кръг от полимери:


Полимерни блендове
     
   
Полимерни многослойни слоеве
 
   
Нанокомпозити
  
   
Био-полимери, нановлакна
 
   
Полимерни тънки филми и интерфейси
  
   
Частици, дефекти и замърсители
  


Интеграцията с атомносиловата микроскопия осигурява съответствие на нано FTIR спектрите и получените изображения с химически контраст с AFM топографията, както и с контрастта на нано-механичните и нано-термичните изображения.


Биология

Nano IR2 осигурява ненадмината наномащабна FTIR спектроскопия, както и мапинг на химически, структурни и механични свойства на широк спектър от биологични материали.

Изследователите използващи AFM-IR са направили важни открития в  протеиновите вторични структури, които са свързани с развитие на различни болести.AFM-IR също така е ненадмината в представянето наномащабната спектроскопия на тъкани, кости, дървесина, био-материали, био-минерали, лекарства и много други видове материали.Графен, 2D материали и фотоника

Nano IR2 съчетава две допълнителни техники, AFM-IR и S-SNOM (Scanning Near Field Optical Microscope), които осигуряват платформа за пълна наномащабна FTIR спектроскопия и нано-оптични изображения, които се комбинират с химически, структурни и механични изобразяване на широка гама от нови 2D и квантовата материали.

Термичен анализ в нано мащаб


Nano Thermal Анализ (нано TA), предложен за първи път от Anasys Instruments, се използва като модул, който ще се интегрира с вашия AFM. Стотици лаборатории по света използват нано термичен анализ за да се отиде отвъд границите на традиционния термичен анализ, позволява
• Tg и Тm транзиентни измервания на тънки слоеве и нано домейни в рамките на полимерни блендъри
• Измерва пространствени вариации на връзките на полимер; 
• Транзиентна температурна микроскопия за измерване и сканиране на температурните транзиенти (TTM)
• Сканираща топлинна микроскопия (SThM) за анализ дефекти в устройства и други приложения.


Механичен свойства


Lorentz Contact Resonance (LCR) създава наномеханичен контрастен резонансен спектър, който може да се използва за разграничаване на различни материали на базата на техните визкозноеластичните свойства. С тази техниката са получени редица впечатляващи резултати за полимерни смеси, многослойни филми, композитни материали, както и в за биологични обекти.