Call us on:
+359 2 958 78 85

Хранително вкусова индустрия / Анализ на вино и млечни продуктиАкустично-оптичен инфрачервен анализ на храни и млечни продукти

Brimrose

Акустично-оптичните инфрачервени спектрометри на фирма Brimrose са отлични инструменти за измерване на различни параметри в хранителни и млечни продукти. Използването на директно дифузно отражение или трансмисия дава възможност за безконтактни и точно измерване на влага, съдържание на мазнини, захар, протеини, хранителни добавки, идентификация на опаковката, размер на частиците и химичен състав. 16-каналния мултиплексор на Brimrose осигурява рентабилно измерване на множество потоци в производствения процес.


Акустично-оптичните инфрачервени спектрометри на фирма Brimrose имат широко приложение в хранително-вкусовата и млекопреработвателната индустрия.

- Измерване на масленост, протеин и влага в млечни продукти
- Онлайн измервания в апаратура за изпаряване и сушене - протеин, влага, масленост,
размер на частици, лактоза на мляко на прах
- Онлайн мониторинг в реално време на захарно съдържание, градус брикс и киселинност на портокалов сок
- Тестване на срока на годност на хранителни продукти и разлика между технологични зони
- Други приложения -
дискриминантен анализ, измерване на съдържанието на влага в бисквити и чипс, определяне на влага в разтворимо кафе и т.н.             
Измерване на масленост, протеин и влага в млечни продукти
Измервания на различни продукти като мляко, масло, сирене и маргарин могат да бъдат направени бързо и точно в промишлена среда. Параметрите, които могат да бъдат измерени в млечни продукти включват мазнини, белтъчини и влага. Luminar 3030 позволява сканиране през контейнер и без никаква интерференция към продукта.
   
 
Анализ на влага и размер на частици в апаратура за изпаряване и сушене
Параметрите, които могат да бъдат измерени в апаратура за изпаряване и сушене включват влага и размери на частици в различни продукти; кофеин в безкофеиново кафе; масленост, протеини и лактоза в мляко на прах.
   
 
Онлайн мониторинг в реално време на захарно съдържание, градус брикс и киселинност на портокалов сок
Спектрометрите на фирма Brimrose могат да се използват също така и в производството на портокалов сок за мониторинг в реално време на захарно съдържание, градус брикс и киселинност.
   

 
Тестване на срока на годност на хранителни продукти
Спектрометрите на фирма Brimrose могат да бъдат използвани за тестване на срока на годност на хранителни продукти и разграничаване между различни технологични зони, а също така и за детекция на бактериален растеж през контейнер.