Call us on:
+359 2 958 78 85

Хранително вкусова индустрия / Селскостопански отрасълАкустично-оптичен инфрачервен анализ в селското стопанство

Brimrose

Фирма Brimrose предлага издържливи и висококачествени спектрометри в близката инфрачервена област служещи за качествен контрол в селскостопанския отрасъл.

 

 

 


    
Инспекция и сортиране на семена
Бързият Luminar 3076 SeedMeister NIR анализатор е система специално предназначена за бърза дискриминация, количественото определяне и сортиране на хибридни семена като царевица, соя, диня, фъстъци, кафе и.т.н. Уникалният апарат сканира със скорост до 16 000 дължини на вълните за секунда и така системата има възможност да сортира до 40 различни вида семена за минута. Едновременно с това се измерват важни параметри като: масленост, протеин, скорбяла, влажност, съдържание на олеиновата киселина. В много случаи може да бъде предсказани жизненост и поникване на семената.
   
 
Инспекция на плодове
Издържливият Luminar 3030 Free Space NIR анализатор се поставя директно на производствената линия и извършва мониторинг в реално време и сортиране на ябълки, круши и портокали, анализира сокове и определя съдържание на захар, pH, киселинност, твърдост и градус Брикс на сокове.
   
 
Инспекция на храна за риби
Фирма Brimrose предлага инфрачервени спектрометри за инспекция на храна за риби и качествен анализ на % протеин, масленост, влага и.т.н. Високоскоростния анализатор събира спектри със скорост до 16 000 дължини на вълните за секунда. Издържа екстремни условия, което го прави най-добрия избор за точно и надеждно измерване на параметрите на селскостопански продукти в индустриални условия.