Call us on:
+359 2 958 78 85

Специализирано оборудване / Граничен контролПанорамна инфрачервена камера VIGISCAN

HGH Infrared Systems

 


Уникална инфрачервена камера VIGISCAN с постоянно въртяща се глава ( 1 оборот в секунда) и 360 градуса панорамно покритие. Камерата и специализирания софтуер позволяват на операторите да осъществяват 24 часов, 7 дни в седмицата контрол на големи и относително открити територии по предварително зададени критерии.

Приложенията на VIGISCAN са изключително разнообразни и покриват големи територии (10-15km):Охрана на летища
3 камери VIGISCAN  са по ефективни от   56 стационарни камери.Теста е направен в средно голямо летище в САЩ от националната служба по охрана на летищата и системата е препоръчана за всички летища с подходящи параметри.

 

Охрана на пристанища
VIGISCAN е избран за наблюдение на ключовото пристанище в Гвинея. Тази система е сравнена със съществуваща скъпо-струваща радарна система и недвусмислено доказва, че е ефективна за постоянен контрол на огромни територии. Следи за малки нарушители по вода на големи разстояния и пр. Осигурява сигурност на корабите при товарно-разтоварни работи, както и на съоръженията на пристанището.

 

Защита от пиратски и терористични нападения на танкери и други мореплавателни съдове
Националната френска марина, екипира  военните кораби охраняващи петролните танкери и търговските кораби в невралгичните райони (Аденския залив) с камери VIGISCAN.
Камерата е монтирана върху специална жироскопична платформа и позволява 24/7 дни контрол върху всички малки и големи съдове в периметър стигащ до десетки километри. Тя е ефективна нощ и ден в лошо време и пр. VIGISCAN действа като оптичен радар с висока резолюция като има и специализиран експертен софтуер.

 

Приложение при охрана на военни обекти и защита на стратегически обекти (АЕЦ), граници и пр.
VIGISCAN е изключително ефективна при охрана на военни формирования, лагери, стратегически обекти (АЕЦ, петролни платформи, газопроводи, химически заводи…), граници  и пр. В сравнение с други скъпо струващи охранителни системи (радари, сензориални  системи и пр.), които в много случай дават и много фалшиви аларми, тя е с по-бърза реакция, по-лесна за разполагане и експлоатация, покрива големи територии, може да се монтира на превозни средства, кораби и т.н. В Афганистан показва отлична ефективност и мобилност и благодарение на нея са предотвратени редица опити за саботаж и терористични нападения.


 
Превенция и ранна детекция на горски пожари

VIGISCAN е много подходяща за 360 градусово постоянно видео наблюдение на големи залесени територии, като спестява от разполагането на множество камери и централизира контрола при един оперативен център с автоматични аларми ,контрол на нарушителите и превенция на потенциалните рискове.